Möbelsnickare

Som möbelsnickare drar du fördel av att vara naturligt händig. Det är även en fördel om du har ett stort intresse för möbler såväl som för industriellt hantverk. En möbelsnickare kan både verka utifrån egna idéer och skapa möbler utifrån eget huvud såväl som efter färdiga planer och skisser över hur möblerna bör se ut. Ansvarsområdet för en möbelsnickare varierar således mellan varje anställning. De kan vara med i alla delar av produktionen, från det att ritningarna skapas till att sätta ihop den färdiga möbeln.

Specialtillverkning av unika möbler görs oftare av en möbelsnickare än vad det görs av maskiner skapade för att massproducera möbler så som bord och stolar. Utöver att skapa nya möbler ingår även reparation av gamla stolar och bord samt lättare inredningsarbeten i en möbelsnickares arbetsbeskrivning. Möbelsnickare är ett traditionellt hantverksyrke som kräver att utövaren har kunskaper och färdigheter kring gammaldags hantverkstekniker.

Snickeriyrkets främsta fokus ligger på att välja ut rätt virke för det aktuella projektet eftersom det gör skillnaden för ett hållbart eller misslyckat resultat. Verktyg så som sågar och hyvlar för att hantera verket och forma det efter tycke för att skapa unika och vackra möbler av hög kvalitet.

Trots att det är en bonus om du som möbelsnickare än naturligt händig så är det i många fall även nödvändigt att genomgå utbildning och praktik för att få önskad anställning. Den viktigaste förmågan en möbelsnickare bör ha är finmotorik, då det är ett hantverksyrke som kräver ett otroligt fokus och stor noggrannhet för små detaljer och vid hantering av olika sorters maskiner och verktyg. Det traditionella yrket är aktuellt än idag, om än inte i samma utsträckning.

Allt om hantverkare

Nedan hittar du företag som håller på som möbelsnickare

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.