Murare

Murare är ett hantverksyrke som rör fasad och tegel. De kan även bygga skorstenar och montera eldstäder. Stunder då det är vanligt att vända sig till en professionell murare är bland annat då du önskar få hjälp med en fasadrenovering eller om du vill lägga en ny mur kring din tomt. Fördelarna med att ta hjälp av en erfaren murare är att de vet precis hur de ska göra för att se till att fasaden eller muren håller hög kvalitet och att den står emot både väder och vind och därför håller samma höga kvalitet och goda standard i många år framåt.

De allra flesta murare arbetar med husbyggnationer i samarbeten med andra hantverkare för att skapa bostäder utöver det vanligt. De verkar med material som lättbetong och tegel och använder sig av maskiner som underlättar murningen avsevärt, vilket är ytterligare en anledning till att anlita en professionell murare istället för att utföra arbetet på egen hand.

Murare är ett av de allra äldsta hantverksyrkena inom bygg. Under årens lopp har de material som används utvecklats, såväl som verktygen och maskinerna som används, vilket gjort det allt effektivare, men vikten av en yrkesskicklig murare för ett kvalitativa resultat är fortfarande lika stor.

Utöver att arbeta med lättbetong och tegel inkluderar yrkesrollen även putsning av redan uppförda arbeten för att få professionella och så nästintill perfekta resultat som möjligt. Tegelstenarna läggs på varandra och fogas ihop, vilket är ett arbete som kräver mycket noggrannhet. Det finns även de murare som valt att specialisera sig inom inredningsjobb och som skapar inomhusväggar av tegel eller betong.

 

 

Allt om hantverkare

Nedan hittar du företag som håller på som murare

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.