Takläggare

Att lägga och reparera tak är många gånger allt annat än lätt och riskerna med att klättra kring på ett tak utan erfarenhet är många. Behöver du hjälp med takläggning eller takreparationer drar du alltid fördel av att anlita en professionell takläggare, någon som är specialiserad på takkonstruktioner. De vet hur de ska lägga plattorna för att ge fastigheten så mycket skydd som möjligt från väder och vind och skapa så väderbeständiga fastigheter som möjligt.

Det finns flera olika sorters takläggare, där den största distinktionen mellan dem är de material de väljer att arbeta med. Tak kommer i många olika material så som tegel, papp och plåt och takläggare väljer i de flesta fall att specialisera sig inom ett av de här områdena och materialen.

Som takläggare drar man fördel av att vara naturligt händig och ha grundläggande färdigheter inom snickeri och hantverk. Utöver det bör man även ha en viss finmotorik samt noll problem med att arbeta på höga höjder. Många är både kvalificerade takläggare och plåtslagare då majoriteten av alla tak är i materialen tegel eller plåt.

Arbetsbeskrivningen för en takläggare inkluderar att klättra upp på tak på för att utföra installationer, reparationer eller takomläggningar. Takläggare behöver vara vana vid att arbeta på hög höjd eftersom majoriteten av arbetstiden sker uppe på ett tak. Några av deras vanligaste uppdrag är att byta ut trasiga takpannor och installera nya takpannor.

Olika material är olika avancerade att hantera, där tak av gummi är bland de svåraste att lägga. De vanligaste materialen är tegel och plåt, vilket är tak som är lättare att lägga, medan tak i gummi kräver en betydligt mer omfattande installationsprocess. Därför är det alltid rekommenderat och i stort sett nödvändigt att anlita en takläggare när du ska utföra en nyläggning eller takrenovering på ett tak i gummi.

Allt om hantverkare

Nedan hittar du företag som håller på som takläggare

Kågströms Bygg i Skellefteå

Vill du bygga ett nytt hus eller kanske få hjälp med att renovera ditt gamla? Har du ett tak du vill byta ut, kanske hela taket eller enstaka takpannor? Eller vill du renovera den slitna fasaden eller ingången? Ja, oavsett vilket sorts byggprojekt du önskar ta del av...

Byggföretaget för dig i Mjölby

Är det länge sedan du kollade hur det ser ut under pannorna på ditt tak? För även om det ser bra ut utifrån så kan det vara murket och håll på pappen under takpannorna och ända sättet att veta och fixa det på är att ta hjälp från takläggare från till exempel Robert...

Byggföretaget som hjälper dig med både tak- och fasadarbeten

Har ditt tak väldigt slitna takpannor eller en sliten fasad i behov av renovering eller målning kan det vara ett bra alternativ för dig att vända dig till ett byggföretag i Motala som kan hjälpa dig med samtliga delar. Både med taket och fasaden samt med andra...