Tapetserare

Vad tänker du på när du hör yrkestiteln tapetserare? Antagligen på någon som tapetserar väggar, vilket är ett vanligt misstag. Yrket brukar ofta förväxlas med målare som sätter upp tapeter på väggar, medan en tapetserare sysslar med möbelstoppning och möbelomklädnad. Som tapetserare kan du ha hand om båda vanliga inomhusmöbler som stolar, soffor och fåtöljer, men det kan även vara segel, sadlar eller gardiner.

Tapetsering är något som utförs med mattor, väggbonader, möbelbeklädnader och liknande, där någon som har yrkestiteln tapetserare har hand om tapetseringen av just möbler. Du kan köpa antika möbler, tapetsera om dem och få unika möbler i en betydligt moderna tappning, beroende på det tyg och den tapet du väljer att använda dig av.

En utbildad tapetserare kan använda sig av både skinn och tyg för att klä om möbler såväl som att byta ut bilinredningar för att skapa en lyxigare och mer individuell stil och känsla i fordonet. De reparerar, klär om och stoppar gamla fåtöljer och soffor samt bilklädslar för att de ska bli som nya. Samtligt som de allra flesta som verkar som tapetserare väljer att hålla samtliga väggar öppna och åtar sig alla olika sorters uppdrag som rör tyg och skinn. Det finns även de som väljer att specialisera sig som möbeltapetserare, gardinmakare, eller bil- och sadelmakare.

Vem passar som tapetserare? Yrket kräver en händig och noggrann person där konstnärlig talang är en bonus för den som önskar utvecklas och växa i sin roll som tapetserare. Vid kontakt och anställning på en mindre tapetserarverkstad ingår även nära kontakter med kunder och personlig service, vilket inte är fallet på stora och omfattande verkstäder.

Allt om hantverkare

Nedan hittar du företag som håller på som tapetserare

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.